Известие

Collapse
No announcement yet.

Несъответствие разход-показание

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Я си запалете колите, оставете мотора да поработи на място известно време и си погледнете разхода
    "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от leshoiad Покажи съобщение
      Я си запалете колите, оставете мотора да поработи на място известно време и си погледнете разхода
      Еми аз от лагера до Мараята съм го докарвал 35.4 при 4.5 километра изминати с средна скорост 3.6км/час и това е за час и 30 минути и от там до Горубляне си падна на 10. Просто като висиш по задръстванията и ИЦС смята малко криво.
      Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
      Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
        Това и друг път е дискутирано и май не е намерен верния отговор. Вероятно има връзка и със стила на каране. При мен отклонението е от 0.8 до 1 литър и така свикнах да си смятам колко гори
        Жалко. Иначе на отиване до София на магистралата кара баща ми и му даде тоя ненормален разход. На връщане карах аз и разхода беше същия.
        Пак казвам колата не е оставяна да работи много дълго време на едно място, запалихме и тръгнахме. А задръствания на магистралата няма Дано някой да има идея от какво може да е , та да знам къде да я заведем да я излекуват
        Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 2001

Comment

Първоначално публикувано от p3shku Покажи съобщение
          Еми аз от лагера до Мараята съм го докарвал 35.4 при 4.5 километра изминати с средна скорост 3.6км/час и това е за час и 30 минути и от там до Горубляне си падна на 10. Просто като висиш по задръстванията и ИЦС смята малко криво.
          ICSа си смята точно, показва такива извратени резултати, защото разхода се изчислява спрямо изминатото разстояние и докато висиш в задръстванията се возиш на точно тоя разход, поне според мен е така.

Първоначално публикувано от purko Покажи съобщение
          Жалко. Иначе на отиване до София на магистралата кара баща ми и му даде тоя ненормален разход. На връщане карах аз и разхода беше същия.
          Пак казвам колата не е оставяна да работи много дълго време на едно място, запалихме и тръгнахме. А задръствания на магистралата няма Дано някой да има идея от какво може да е , та да знам къде да я заведем да я излекуват
          Колега, има ли вариант да си е играл някой с настройките на ICS и в моменат да ти показва разход във формат км/л, вместо л/100км ???
          "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
            ICSа си смята точно, показва такива извратени резултати, защото разхода се изчислява спрямо изминатото разстояние и докато висиш в задръстванията се возиш на точно тоя разход, поне според мен е така.

Колега, има ли вариант да си е играл някой с настройките на ICS и в моменат да ти показва разход във формат км/л, вместо л/100км ???
            Откакто я купихме не сме човъркали по компютара за неща, които не знаем, дори часовника не сме настроили да бъде съвсем точен ( откакто акумулатора умря тая зима, освен, че часовника е точен половин година, сега е и с 10 минути напред ). Дори не знам дали е възможно да показва км/л Въпреки че градско е сраврнително точен. Много е странно...

П.С. Откакто сме я взели забелязах, че извънградско дава такива нереални разходи. Сега си спомних, като ходихме до Хисаря отново показа около 20-22 разход за извънградско каране.
            Last edited by purko; d.m.y г., 02:28.

Comment

Първоначално публикувано от purko Покажи съобщение
              Откакто я купихме не сме човъркали по компютара за неща, които не знаем, дори часовника не сме настроили да бъде съвсем точен ( откакто акумулатора умря тая зима, освен, че часовника е точен половин година, сега е и с 10 минути напред ). Дори не знам дали е възможно да показва км/л Въпреки че градско е сраврнително точен. Много е странно...

П.С. Откакто сме я взели забелязах, че извънградско дава такива нереални разходи. Сега си спомних, като ходихме до Хисаря отново показа около 20-22 разход за извънградско каране.
              Ами колега ако ти е обърнато на км/литър ще показва по големи стойности точно извънградско защото за 1 литър ще изминаваш повече... Браво на souze

---------- Post added at 10:21 ---------- Previous post was at 10:07 ----------

Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
              ICSа си смята точно
              Да колега аз знам че смята точно ама е малко объркващо. + това сметките не излизат защото при краен разход за цялото разтояние излиза че колата освен че не ми е харчила нищо е добавяла гориво

(34.5 л/100км х 4.5км + 0!!!!!!! л/100км х 10 км (оставащото разстояние до горубляне)) / 14.5 (цялото разстояние от Лагера до Горуб.) = среден разход 10.7. точно толкова даже и повече отколкото ми показа на мен. Сам виждаш от сметката че 10те километра до Горубляне трябва да съм ги изминал с пътна помощ (да не дава Господ ) или на въздух (дай Боже в най-близко бъдеще). Просто колеги за мен резултати изкарани на база по малко от 300 километра не важат!!!!! Така че тва since не го гледайте особено за градско и задръствания!!!
              Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
              Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Моментния или средния разход за едно пътуване от точка А до точка Б е този ,който се пуска от часа,в който си запалил колата-примерно 9:45 до 10:45 сме карали,минали сме 20 км,на базата на средната скорост и времето за пътуване,ИЦС смята средния разход на гориво.Имаше и един момент,че ако колата е била изгасена примерно за по-малко от 1 час и после пак я запалиш и потеглиш,компа помни от преди разхода и продължава да смята,но това е пак продължения разход от предното пътуване от 9:45 до 10:45.Другия разход,с който някой може да се бърка е за всички изминати километри до сега-мисля че се засича от последния път в който е махан акумулатора,защото на сегашната ми 166-ца,акумулатора е махан за зареждане,и показва километрите мината след като е поставен отново-но още не съм сменял акумулатор та нз дали е така наистина.
                Alfa 155 1.7,1.8 ex
                Alfa 166 2.4 3 ex
                155 1.8 MY 95 sport

Comment

Така е... но не само с махане на акумулатор се занулява.. може и от менюто.
                  безплатни обяви
                  Моята 166

Comment

Така, значи днес проверих какво показва компютъра, защото явно не съм обърнал внимание, но се оказа че си показва "l/100km" и не е обърнат. Значи явно проблема е някъде другаде Мистерията продължава

Edit: Хайде де, никой ли не може да измисли от какво е или поне при какъв техник да я заведа да я прегледат
                    Last edited by purko; d.m.y г., 19:14.

Comment

Working...
                    X